Webcam not working

Discussions about Linux installation and configuration on Samsung laptops
Dosenpfand
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: 21/02/2010, 17:25

Webcam not working

Postby Dosenpfand » 21/02/2010, 17:32

Hi guys,
i have a problem with my Samsung NC10. I Installed Xubuntu 9.10 and nearly everything worked great except the webcam.
wen i try luvcview to test it i get:

Code: Select all

luvcview 0.2.4

SDL information:
  Video driver: x11
  A window manager is available
Device information:
  Device path:  /dev/video0
Stream settings:
  Frame format: YUYV (MJPG is not supported by device)
  Frame size:   352x288 (requested size 640x480 is not supported by device)
  Frame rate:   5/1 fps (requested frame rate 30 fps is not supported by device)

the webcam window opens but it's all black. also in Skype and cheese it doesn't work.
Can someone help? Thanks in advance!

Other infos:
uname -a:

Code: Select all

Linux crunchbang 2.6.31-19-generic #57~ppa6~loms~karmic-Ubuntu SMP Fri Feb 19 21:50:58 UTC 2010 i686 GNU/Linux

lsusb:

Code: Select all

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 0a5c:2101 Broadcom Corp. A-Link BlueUsbA2 Bluetooth
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 057: ID 0ac8:c326 Z-Star Microelectronics Corp.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

User avatar
voRia
Administrator
Administrator
Posts: 1378
Joined: 12/02/2009, 18:08
Location: Italy
Contact:

Re: Webcam not working

Postby voRia » 23/02/2010, 18:05

Just tried 'luvcview' on my NC10, this is the output:

Code: Select all

luvcview 0.2.4

SDL information:
  Video driver: x11
  A window manager is available
Device information:
  Device path:  /dev/video0
Stream settings:
  Frame format: YUYV (MJPG is not supported by device)
  Frame size:   640x480
  Frame rate:   30 fps
and everything works as expected.
Please use these commands to check if the 'uvcvideo' module is loaded with non-default options:

Code: Select all

cat /sys/module/uvcvideo/parameters/quirks
cat /sys/module/uvcvideo/parameters/nodrop
cat /sys/module/uvcvideo/parameters/trace
If the output of the 3 commands is '0', you are using the defaults options (they work for me).
If this is the case, it's likely to be an hardware problem of your webcam.
Image
Please consider a little donation to keep the 'Linux On My Samsung' project up and running. Thank you!

Dosenpfand
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: 21/02/2010, 17:25

Re: Webcam not working

Postby Dosenpfand » 25/02/2010, 22:44

yes the output of all 3 is 0
seems to be the hardware :'(
thanks for your help!


Return to “Linux On My Samsung”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest